HTML

KIKALKULÁTOR

Mielőtt költségbe vered magad, nem árt utána nézni az alternatíváknak meg a pontos feltételeknek.

Friss topikok

  • Ráérek: @micsoda?: " Idős ember, hol dolgozhatott, ahol ennyi lett a nyugdíja?" Majd lesz itt még csodá... (2014.09.01. 21:08) Szegénység kalkulátor III.
  • Mészáros Laci: @bölcsbagoly: Nem csak arról van szó, hogy a hívei tartották el (megj: indiában a szerzetesek le... (2014.08.26. 09:38) Szegénység kalkulátor I.

Megmenthetők a devizahitelesek? - 3. rész

2013.04.19. 07:16 BorosÉva

Kevesen élnek kis hazánkban, akik még nem hallottak az ócsai lakóparkról legalább néhány szót. A devizahitelesek is tájékozottak már valószínűleg az ócsai lehetőségeket illetően. A lakások bérleti jogára kiírt pályázatot módosított feltételekkel meghosszabbították 2013. május 10-ig. Akik december 31-ig beadják pályázatukat, azok tartalékot képeznek.  Első körben mindössze 20 család felelt meg a pályázat feltételeinek. Mi lehet ennek az oka?

ocsailakopark01.jpg

Ócsai lakópark

Ocsa.jpgJelenleg 80 lakás épül Ócsán azok számára, akik lakóingatlanját kényszerértékesítésre jelölte ki a bank 90 napot meghaladó devizahitel törlesztőrészlet tartozásuk miatt. Ez a szám elenyésző a százezernél is több árverezésre váró ingatlanhoz képest.
A lakások bérleti jogára beadott pályázatokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kezeli, rangsorolja. A 50-80 m²-es lakásokra meghatározott feltételek teljesülése esetén volt beadható a pályázat. A pályázók egy része az objektív feltételeknek sem felelt meg. Aki nem lakáskölcsön miatt adósodott el, ezután annak is elbírálják a pályázatát. Egyelőre kevés az igénylő - mindössze 588-an szeretnének Ócsára költözni.
A lakóparkba motivált, aktív, 4-6 tagú családokat keresnek. A Budapesttől távol élők gyakorlatilag eleve kiesnek, hiszen kizáró ok lehet, ha erős rokoni szálak kötik őket lakóhelyükhöz. Ha a gyermeket köti az iskola, az ugyancsak probléma, ugyanakkor gyermekes családok jelentkezését várták. Hátrány, ha a családfőnek hasznosítható képesítése van, előny viszont, ha legalább az egyik családtag dolgozik.
Az ócsai lakóparkban egy 50 m²-es lakás felépítése megközelítőleg 10 millió forintba kerül. Nincs a lakóparkban gázvezeték, óvoda, iskola. Az első buszmegálló és a benzinkút négy kilométerre van a lakóparktól. A legközelebbi iskoláig 6 km-t kell majd mennie a gyerekeknek.

A devizahitel forintosítása, elengedése

devizahitel04.jpgA bankok már azzal is beérnék, ha a devizahitelesek legalább tartozásuk egy részét visszafizetnék. A kényszerértékesítésre kijelölt lakásokra nehéz vevőt találni, ráadásul az ingatlanoknak közel negyede nem ér annyit, mint amennyi a hitelt felvevő tartozása. A készülő javaslat szerint a bankok átváltanák forint alapúra a devizahitelt, a tartozás egy részét pedig elengednék, így csökkenhetnének a törlesztőrészletek. A másik lehetőség a 90 napon túli tartozások egy részének elengedése, hogy a maradékot kifizetve a devizahitelesek beléphessenek az árfolyamgát rendszerébe. Ezek a lehetőségek kapcsolódhatnának az otthonvédelmi kamattámogatás programjához is.

Szólj hozzá!

Címkék: devizahitel devizahiteles Ócsa ócsai lakópark

A bejegyzés trackback címe:

https://kikalkulator.blog.hu/api/trackback/id/tr995150165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása