HTML

KIKALKULÁTOR

Mielőtt költségbe vered magad, nem árt utána nézni az alternatíváknak meg a pontos feltételeknek.

Friss topikok

  • Ráérek: @micsoda?: " Idős ember, hol dolgozhatott, ahol ennyi lett a nyugdíja?" Majd lesz itt még csodá... (2014.09.01. 21:08) Szegénység kalkulátor III.
  • Mészáros Laci: @bölcsbagoly: Nem csak arról van szó, hogy a hívei tartották el (megj: indiában a szerzetesek le... (2014.08.26. 09:38) Szegénység kalkulátor I.

Egyenlítő Hitel

2013.02.26. 23:22 BorosÉva

Szüksége volna egy nagyobb pénzösszegre, ezért hitel felvételén gondolkodik? Ingatlant vásárolna? Akár új, akár használt lakást szemelt ki magának, érdemes megismerkednie ezzel az új hitelkonstrukcióval. Az Egyenlítő Hitel ajánlható devizahitelek kiváltására is.

Egyedülálló jelzáloghitel

mortgagee sales.jpgAz Egyenlítő Hitel még új, alig ismert hitelforma, ennek ellenére máris népszerű a hiteligénylők körében. Lényegében egy jelzáloghitel és az ahhoz tartozó folyószámla kombinációja. A folyószámla ugyanolyan szabadon felhasználható, mint bármely más folyószámla. Erre érkezhet jövedelmünk, betehetjük megtakarításunkat, teljesíthetünk segítségével átutalásokat, pénzt vehetünk fel róla. Lényegesen eltér azonban a többi folyószámlától kamatozás tekintetében. A rajta szereplő pénz csökkenti a banktól felvett hitel kamattartozását azáltal, hogy a kamat szempontjából csökkenti a tőketartozást.

Működése

megtakaritas.jpgAz Egyenlítő Hitel kamatkedvezményének mértékét a hozzá tartozó folyószámla napi záróegyenlege alapján számolja ki a bank. Érdemes tehát akár egy-két napra is betenni pénzünket. Minél nagyobb a záróegyenleg, annál nagyobb a kedvezmény.
A folyószámlán lévő pénz a konstrukcióból adódóan nem egy átlagos folyószámla kamatával, hanem a hitel kamatával kamatozik, ami jóval előnyösebb számunkra. Az összegyűjtött napi összegeket hat havonta használják fel hiteltörlesztésre. Fontos megemlíteni, hogy ez a kamatkedvezmény kamatadómentes, mivel nem betéti kamatnak számít. Ez esetben ugyanis nem nekünk fizeti ki a bank a kamatot, hanem a hiteltartozás csökkentésére fordítja.

Típusai

Két típusa létezik az Egyenlítő hitelnek.Egyidejűleg nem igényelhető több hitel ebben a konstrukcióban.

A futamidő rövidül - Az Egyenlítő 1 Hitellel számottevően csökkenhet a futamidő és ezáltal a visszafizetendő összeg is. Ebben az esetben a törlesztőrészlet nagysága nem változik.

A törlesztőrészlet csökken - Az Egyenlítő 2 Hitel esetében változatlan futamidő mellett a törlesztőrészlet nagysága csökken. Természetesen ebből következően a visszafizetendő összeg is kevesebb lesz.

mortgagee-under-house-of-cash2.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: kamat folyószámla Egyenlítő Hitel

A bejegyzés trackback címe:

https://kikalkulator.blog.hu/api/trackback/id/tr365107228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása