HTML

KIKALKULÁTOR

Mielőtt költségbe vered magad, nem árt utána nézni az alternatíváknak meg a pontos feltételeknek.

Friss topikok

  • Ráérek: @micsoda?: " Idős ember, hol dolgozhatott, ahol ennyi lett a nyugdíja?" Majd lesz itt még csodá... (2014.09.01. 21:08) Szegénység kalkulátor III.
  • Mészáros Laci: @bölcsbagoly: Nem csak arról van szó, hogy a hívei tartották el (megj: indiában a szerzetesek le... (2014.08.26. 09:38) Szegénység kalkulátor I.

Növekedési Hitel Program (NHP)

2013.05.23. 07:48 BorosÉva

A Magyar Nemzeti Bank április elején tette közzé a három részből álló Növekedési Hitel Program (NHP) első részleteit. A mikro-, kis- és középvállalatok számára igen fontos NHP feltételei nagyrészt már véglegesek. Az intézkedés csomag célja ezen vállalkozások hitelezésének fellendítése, a pénzügyi stabilitás elősegítése.

mnb.jpg

NHP - 250 milliárd forintnyi hitel

bank.jpgA 2013. június 1-én induló és három hónapig tartó programban a jegybank ingyen hitelt folyósít a részt vevő pénzintézetek számára. Ebből a keretből a legkésőbb holnapig (május 24-ig) jelentkező hitelintézetek a KKV-k számára nyújtanak kedvezményes kamatozású hiteleket. E vállalkozások köztudottan nehezen juthatnak hitelhez normál körülmények között. A Növekedési Hitel Program keretében nyújtott kölcsön csak beruházásra, forgóeszköz-finanszírozásra, valamint uniós támogatás önrészéhez, előfinanszírozásához használható fel. A felhasználást a kölcsönt nyújtó bank köteles ellenőrizni. A KKV-któl maximálisan 2,5% kamatot kérhetnek a hitelintézetek, amelyben már minden költség benne van. A harmadik személy (pl. közjegyző, értékbecslő) által felszámolt díjakat természetesen megfizettetheti a bank a vállalkozásokkal.
3 milliótól 3 milliárd forintig terjedhet az igényelt összeg, a futamidő pedig legfeljebb 10 év lehet.

NHP - Mentőöv devizahiteles KKV-knak

devizahitelcsapda.jpgA kis- és középvállalkozások hitelállományának több mint fele devizahitel. A Növekedési Hitel Program 250 milliárd forint keretösszegű kedvezményes hitel lehetőséget nyújt ezen hitelek, pénzügyi lízingek kiváltására. Belföldi hitelintézettől 2013. március 31-ig felvett "devizahitel" forint hitelre történő váltása oldható meg a kapott kölcsönből. A folyósítás csak egy összegben történhet, utolsó napja szeptember 3.
90 napon túli tartozás esetén vagy 2013. március 31. után átalakított devizahitelek kiváltására nem igényelhető ez a kölcsön.
A kamat e hitelek esetében is 2,5% lehet maximálisan. Az igényelhető összeg itt is 3 millió-3 milliárd forint, a futamidő pedig legfeljebb 10 év.

Szólj hozzá!

Címkék: Növekedési Hitel Program NHP

A bejegyzés trackback címe:

https://kikalkulator.blog.hu/api/trackback/id/tr275313405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása