HTML

KIKALKULÁTOR

Mielőtt költségbe vered magad, nem árt utána nézni az alternatíváknak meg a pontos feltételeknek.

Friss topikok

  • Ráérek: @micsoda?: " Idős ember, hol dolgozhatott, ahol ennyi lett a nyugdíja?" Majd lesz itt még csodá... (2014.09.01. 21:08) Szegénység kalkulátor III.
  • Mészáros Laci: @bölcsbagoly: Nem csak arról van szó, hogy a hívei tartották el (megj: indiában a szerzetesek le... (2014.08.26. 09:38) Szegénység kalkulátor I.

Premium Banking

2013.12.10. 06:23 BorosÉva

A KSH adatai szerint 2013. I-III. negyedévében az alkalmazásban állók átlag havi bruttó 227 507 forintot kerestek. Természetesen az ember számlájára általában nem az átlagfizetés érkezik be. Vannak régiós különbségek is, de jelentősebb az eltérés az egyes gazdasági ágazatokban. Míg a közfoglalkoztatásban az átlagkereset a 80 000 forintot sem éri el, addig például az információ, kommunikáció területén meghaladja a 440 000 forintot is. Ilyen fizetés mellett már komoly gondot okozhat a pénzügyek kezelése.

Prémium ügyfél

Prémium ügyfelek

Privát tárgyalóAz átlagember nem sokat tud a Premium banking szolgáltatásról. Azt sejti persze, hogy ez valami exkluzív dolog különleges bankkártyával, személyes kapcsolattartóval, időpont foglalással, soronkívüliséggel, esetleg külön tárgyalóval. Olykor még maguk a prémium ügyfelek sincsenek teljesen tisztában vele, hogy ők azok, s hogy ez mit jelenthet számukra.
Ha valaki 35 év alatti, az OTP banknál már 200 000 Ft havi jóváírás esetén prémium ügyfélnek számít. A többi bank nem tesz az életkor alapján különbséget. Jellemzően 250 000 - 1 000 000 Ft (FHB Bank) havi jövedelemtől minősül valaki prémium ügyfélnek. A megtakarítás nagysága alapján is jogosult lehet valaki prémium banki szolgáltatásra: az összeghatár általában 5-10 000 000 Ft. Ugyanígy megkülönböztetett figyelem jár a megfelelő nagyságú hitelállománnyal rendelkezők számára is.
A prémium ügyfelek nem csak a már felsorolt előnyöket élvezhetik. A bankok jelentős hányada többek között befektetési tanácsadással, rendezvényekkel, kedvezményekkel segíti ezeket az ügyfeleket.

Bankfüggetlen Premium Banking

Premium BankingAz átlagosnál nagyobb jövedelemmel vagy nagyobb megtakarítással rendelkezők nem csak bankoknál részesülnek megkülönböztetett figyelemben. A Concorde független befektetési szolgáltató ugyancsak Premium Banking szolgáltatással áll azok rendelkezésére, akik (érthetően) keveslik a bankbetétek alacsony hozamát.
E tevékenység nem azonos a Private Banking szolgáltatással, mely széles körű, hosszú távú, bizalmas kapcsolatot jelent az ügyfél és személyes bankárja között.
A Premium Banking szolgáltatás esetében a hangsúly a megtakarítások kezelésének megkönnyítésére, támogatására esik. Általa azok is biztonságosan tehetnek szert magasabb hozamra, akik nem mozognak otthonosan a tőzsde világában. Számukra a Prémium 1 befektetési alap megvásárlását javasolja a befektetési szolgáltató. Ez az "alapok alapja" konstrukció (Dinamikus portfoliómenedzsment) alacsony kockázatú, emellett az ügyfélnek nincsenek sem folyamatos költségei, sem teendői a továbbiakban.
Akik aktívabban szeretnének részt venni pénzügyeik kezelésében, azok választhatják a Menedzselt Modellportfolió formát is. Ebben az esetben az ügyfelek akár teljesen önállóan is kialakíthatják portfoliójukat, személyes tanácsadójuk pedig folyamatos tájékoztatással és megbízásaik teljesítésével segíti őket.


Szólj hozzá!

Címkék: prémium ügyfél Premium Banking

A bejegyzés trackback címe:

https://kikalkulator.blog.hu/api/trackback/id/tr345683886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása