HTML

KIKALKULÁTOR

Mielőtt költségbe vered magad, nem árt utána nézni az alternatíváknak meg a pontos feltételeknek.

Friss topikok

  • Ráérek: @micsoda?: " Idős ember, hol dolgozhatott, ahol ennyi lett a nyugdíja?" Majd lesz itt még csodá... (2014.09.01. 21:08) Szegénység kalkulátor III.
  • Mészáros Laci: @bölcsbagoly: Nem csak arról van szó, hogy a hívei tartották el (megj: indiában a szerzetesek le... (2014.08.26. 09:38) Szegénység kalkulátor I.

Csökken a biztosítási kedv

2013.03.07. 18:02 BorosÉva

Tíz évvel ezelőtt még arról szóltak a hírek, hogy nő a biztosításai kedv. Igaz, már akkor sem új ügyfelek jelentkezésének volt köszönhető ez a növekedés, hanem a régi ügyfelek kötöttek újabb biztosításokat is. A 2012-es adatokat megvizsgálva azt láthatjuk, hogy ma már az ügyfélkör csökkenésével kell számolni.

insurance-b.jpg

Gépjármű-biztosítás

Vehicle-Insurance.jpgA Magyar Biztosítók Szövetségének előzetes adatai szerint valamelyest lassult ezen biztosítási termékek átlagdíjának csökkenése. A casco átlagdíja 8,4 százalékkal csökkent az előző évhez képest. A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás átlagos díja 2012 végén csekély hányada volt az európai díjaknak.
Az új autók piaca igen alacsony értékeket mutat, ezért reálisan nézve a helyzetet nem is valószínűsíthető ennek a biztosítási ágnak a fellendülése a közeljövőben.

Lakásbiztosítás

insurance hand.jpgA lakásbiztosítások számának jelentős növekedése sem várható, mivel nagyon kevés új lakás épül, ráadásul a gazdasági nehézségek súlyosbodása miatt sokan még a meglévő szerződésüket is felbontják.
Hiába közvetíti a televízió a híreket a balesetekről, természeti csapásokról, nem nő a biztosítási kedv. Nem arról van szó, hogy nem félnek az emberek. Sok háztartásban kényszerből spórolnak a biztosítási díjakon.

Életbiztosítás

eletbiztositas.jpg2012-ben a szerződésekre befizetett összeg több mint 9 százalékkal kevesebb volt a 2011-es összegnél. A vegyes életbiztosítási szerződések száma 80.000-rel csökkent az előző év végéhez képest. A devizahitelesek számottevő hányada kényszerült felhasználni a tartalékokat is, amellett, hogy megszorításokra kényszerült. A végtörlesztés miatti visszavásárlások is hozzájárulnak a nehézségekhez. Az üzletág helyzetét jól szemlélteti, hogy a biztosítók által kifizetett díj csaknem másfélszerese volt a befolyt összegnek.

Vállalati vagyonbiztosítások

vallalatibiztositas.jpgEzek a biztosítások általában modulrendszerűek. Az alapbiztosítás mellé kiegészítő biztosítások választhatók. A vállalatoknak érdekében állna minél több kockázatra kiterjedő biztosítás megkötése, ugyanakkor az átlagdíj növekedése ebben a szegmensben sem érte el az infláció mértékét. Ez nem meglepő, ha figyelembe vesszük a vállalatok csökkenő beruházási kedvét. 2012-ben a vállalatoknak megközelítőleg a fele nem végzett fejlesztést.

Szólj hozzá!

Címkék: biztosítás

A bejegyzés trackback címe:

https://kikalkulator.blog.hu/api/trackback/id/tr615121604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása