HTML

KIKALKULÁTOR

Mielőtt költségbe vered magad, nem árt utána nézni az alternatíváknak meg a pontos feltételeknek.

Friss topikok

  • Ráérek: @micsoda?: " Idős ember, hol dolgozhatott, ahol ennyi lett a nyugdíja?" Majd lesz itt még csodá... (2014.09.01. 21:08) Szegénység kalkulátor III.
  • Mészáros Laci: @bölcsbagoly: Nem csak arról van szó, hogy a hívei tartották el (megj: indiában a szerzetesek le... (2014.08.26. 09:38) Szegénység kalkulátor I.

Sokszor az egyedi szoftverfejlesztés az igazi megoldás

2018.02.27. 19:48 BorosÉva

vallalkozas.jpgAhogy nő egy vállalkozás, úgy teremnek az újabb kihívások. Sokszor egyszerűen csak az által, hogy a mennyiség minőségbe csap át. Például nem lehet annyi alkatrészt elhelyezni a raktárban, amennyire a folyamatos termelés biztosítására szükség mutatkozik. A szállítások folyamán túl sok az üresen futott kilométer. Ugrásszerűen nőnek egyes költségek, amelyek korábban elhanyagolhatóak voltak. Kampányszerű tevékenységek merülnek fel, amelyekre alkalmanként nem lehet elegendő kapacitást biztosítani.

Szólj hozzá!

Ingatlan illeték - Így kalkulálj!

2017.02.07. 12:35 BorosÉva

Valamennyien tudjuk, hogy az eladott ingatlanunkért, nagyobb értékű vagyontárgyainkért kapott összegből általában adót kell fizetnünk. Azzal viszont kevesebben vannak tisztában, hogy ezek vásárlása után is kell fizetnünk - "visszterhes vagyonátruházási illetéket".  Nem minden esetben és nem is egyforma mértékben. Az illeték kiszámolása hasznos vásárlás előtt, hiszen erre is tudnunk kell biztosítani az anyagi fedezetet.

illetek02.jpg

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: illeték illetékmentes ingatlan illeték

Síbiztosítás

2016.01.15. 22:05 BorosÉva

Az utazási irodák, utazással foglalkozó weboldalak ajánlataiból is látszik: hosszú még a tél. Az UtazzFillérekért.hu oldalon például Ausztriában és Szlovéniában kínálnak síelési lehetőséget. Indulna máris? Biztosítsa önmagát és családját, a felszerelést! A téli sportok kedvelői - ahogy Ön is - tudják, hogy az utasbiztosítások nagy része nem megfelelő számukra. A biztosítók igyekeznek olyan módozatokat is ajánlani, amelyek már minden igényt kielégíthetnek, Önnek "csak" meg kell találnia a sok ajánlat közül a legmegfelelőbbet.

 

sibaleset01.jpg

 

Szólj hozzá!

Címkék: síelés síbiztosítás

Szegénység kalkulátor III.

2014.09.01. 06:23 BorosÉva

Szegénység, létminimum, kisnyugdíjas, mélyszegénység, segély stb. - Gyakran hallott, olvasott fogalmak, de vajon tudod-e mit jelentenek?
Mi köze az öregségi nyugdíjminimumnak a mélyszegénységhez? Valószínűleg nem az, amire gondolsz!

Élelmiszersegély

9 komment

Címkék: szegénység nyugdíjminimum mélyszegény

Szegénység kalkulátor II.

2014.08.28. 06:45 BorosÉva

A nélkülözött anyagi javakat, vagy éppen a létbiztonság hiányát nem lehet kilóra mérni. Mivel azonban mi magunk mindig szubjektíven értékeljük helyzetünket, szükség van objektív mércére is.

Objektív mérce

Szólj hozzá!

Címkék: szegénység szegény

Szegénység kalkulátor I.

2014.08.25. 06:48 BorosÉva

A kalkulátorok gyakran segítenek döntéseidben, ám még gyakrabban csak kíváncsiságodat elégítik ki. Kezelésük általában egyszerű, hiszen csak meg kell adnod a kért adatokat és entert nyomni. Létezik-e olyan program, amely gombnyomásra megmondja, szegény vagy-e vagy sem?

Szegénység

58 komment

Címkék: szegénység szegény

Premium Banking

2013.12.10. 06:23 BorosÉva

A KSH adatai szerint 2013. I-III. negyedévében az alkalmazásban állók átlag havi bruttó 227 507 forintot kerestek. Természetesen az ember számlájára általában nem az átlagfizetés érkezik be. Vannak régiós különbségek is, de jelentősebb az eltérés az egyes gazdasági ágazatokban. Míg a közfoglalkoztatásban az átlagkereset a 80 000 forintot sem éri el, addig például az információ, kommunikáció területén meghaladja a 440 000 forintot is. Ilyen fizetés mellett már komoly gondot okozhat a pénzügyek kezelése.

Prémium ügyfél

Szólj hozzá!

Címkék: prémium ügyfél Premium Banking

Nyugdíjkalkulátor

2013.08.06. 07:25 BorosÉva

A jelenleg érvényes szabályok szerint öregségi nyugdíjra az jogosult, aki betöltötte az öregségi nyugdíjkorhatárt, valamint legalább 20 év biztosítási jogviszonyban töltött éve volt élete során. Legtöbbünkben még akkor is felmerül a kérdés, mennyi nyugdíjat fog kapni majdan, ha még messze vannak a nyugdíjas évek.

Nyugdíjszámítás előre

Szólj hozzá!

Címkék: nyugdíjkalkulátor nyugdíj kiszámítása

E-útdíj - Mennyi az annyi?

2013.07.09. 07:41 BorosÉva

2013. július 1-től a 3,5 tonnánál nagyobb megengedett össztömegű tehergépjárművekkel fuvarozók a megtett úttal arányos útdíjat kötelesek fizetni. Az elektronikus útdíjfizetési rendszer ellen sokan tiltakoznak. Az e-útdíj kiszámítása bonyolult, a rendszer pedig a tapasztalatok szerint rosszul működik.

e-utdij.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: e-útdíj e-útdíj kalkulátor

Növekedési Hitel Program (NHP)

2013.05.23. 07:48 BorosÉva

A Magyar Nemzeti Bank április elején tette közzé a három részből álló Növekedési Hitel Program (NHP) első részleteit. A mikro-, kis- és középvállalatok számára igen fontos NHP feltételei nagyrészt már véglegesek. Az intézkedés csomag célja ezen vállalkozások hitelezésének fellendítése, a pénzügyi stabilitás elősegítése.

mnb.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Növekedési Hitel Program NHP

süti beállítások módosítása